5 Seconds of Summer (5SOS olarak da bilinir ) Avustralyalı olan pop punk / pop rock grubudur.

2011 yılında, Sydneyde kurulan grup Luke Hemmings (vokal , gitar ), Michael Clifford (gitar, vokal), Calum Hood ( bas gitar , vokal) ve Ashton Irwin ( davul , vokal) üyelerinden oluşur. Grubun başlangıçta bir YouTube kanalı vardı.


5 Seconds of Summer, Aralık 2011'de Luke Hemmings, Michael Clifford ve Calum Hood'un aynı okula (Norwest Christian Okulu) gitmesinden sonra bir araya gelip Youtube'a popüler şarkıları cover'ladıkları videoları yüklemeleriyle başladı. Chris Brown ve Justin Bieber'ın hit parçası "Next to You" cover'ları 600,000 kere izlendi. Aralık 2011'de bateristleri Ashton Irwin gruba katıldıktan sonra şuanki 5SOS oluşmuş oldu. 


Şu anda Youtube'da 5 milyon görüntülenme, Twitter ve Facebook'ta büyük bir takipçi kitlesine sahipler.Grup 2012 Aralık ayında Londra’ya gelip ilk albümleri için Roy Stride, Nick Hodgson  Jamie Scott, Jake Gosling, Steve Robson ve James Bourne gibi isimlerle birlikte şarkı yazdı. Grup 2012-2013 yılları arasında One Direction grubunun Avrupa, Amerika, Birleşik Krallık ve Avustralya'yı içeren Take Me Home Tour adlı turunda ön grup olarak sahne almıştır. 


2014 yılında Columbia'ya bağlı olarak kendi plak etiketleri olan Hi Or Hey Records'u kurmuşlar, bu etiket altında She Looks So Perfect adında bir EP ve single yayınlamışlardır. EP, Avrupa ve Birleşik Krallık için yayınlandığı 23 Mart 2014 tarihinde Birleşik Krallık Top 40 listesinde birinci sıraya yerleşmiştir.



Pop rock yapıyorlar ve etkilendikleri gruplar/sanatçılar ise; Blink-182, All Time Low, Ed Sheeran, Mayday Parade, Boys Like Girls ve Busted.



-  İlk single olan şarkıları ‘Out Of My Limit’ 19 Kasım 2012 de çıktı.




Grup Üyeleri :


Michael Clifford (vokal,gitar):Tam adı Michael Gordon Clifford.20. Kasım 1995'te doğmuştur. Michael İngiliz,İskoç,İrlandalı,Almanyalı ve Avustralyalı kanı taşımaktadır. Akrep burcudur.Tek çocuktur. Aslında doğal sarışın olup saçlarını boyatmaktadır. En sevdiği film Tom Hanks'in başrolünü oynadığı Forrest Gump filmidir.En sevdiği Disney filmi ise Camp Rock'tır. Favori çikolatası angustur.- En çekici bulduğu ünlü Camila Cabello.





Calum Hood (bass gitar,vokal):Tam adı Calum Thomas Hood olup, 25 Ocak 1996'da doğmuştur.Kova burcudur.Ayrıca pizza yemeyi çok sever. Hatta grup bunun üzerine ''Michael Wants Another Silence'' yani ''Michael bir başka dilim istiyor.'' adlı bir şarkı kaydetmiştir. Annesi Yeni Zelandalı babası ise İskoçtur. Favori yemeği Pizza'dır.Kızlarda kahverengi saçı tercih ediyor.Grupta sarışın ve beyaz tenli olmayan tek kişi.Favori rengi süt mavisi.Favori şarkıcıları Guy Sebastian ve Katy Perry. Michael Calum'un gruptaki en arsız kişi olduğunu söylüyor.Aynı zamanda futbol oynuyor ama müzik yapabilmek için o hobisinden vazgeçmiştir. Grup üyeleri en güzel vücudun onda olduğunu söylüyor.



Aston Irwin(bateri,vokal):Tam adı Ashton Fletcher Irwin olup,7 Temmuz 1994'te Hornsby'de doğmuştur.Adının anlamı ‘dişbudakla çevrili yer’.Ashton Amerikalı ve Avustralyalı'dır.Richmond lisesinden mezun olmuştur.Harry adında bir erkek kardeşi ve Lauren adında bir kız kardeşi var.5SOS'dan önce Swallow the Goldfish diye bir gruptaydı.5SOS'a 2011 Aralık'ta katıldı.Favori filmi "Pursuit of Happiness ve favori şarkıcısı James Morrison'dır.Favori Disney filmi "Herkül"dür.Favori yemeği Spagetti ve zeytin sevmiyor.Favori rengi kırmızıdır.İlk davul setine 8 yaşındayken sahip olmuştur.5SOS'daki en utangaç üye olduğunu söylüyor.Üst düzeyde bir yüzücüydü.2010 Kasım ayında XF'a katılmayı denemişti.Michael Ashton'ın grupta en iyi yemek yapan kişi olduğunu söylüyor. Vurulduğu olduğu ünlüler Hayley Williams ve Little Mix’ten Jade.



Luke Hemmings(gitar,vokal): Tam adı Luke Robert Hemmings olup, 16 Temmuz 1996'da doğmuştur. Açık ten rengi ve sarı saçları vardır. Annesinin adı Liz'dir.1.83 boyundadır.2 kardeşi var ve 2 abisi var. Grubun en sorumluluk sahibi üyesi. Herşeyi çok ciddiye alıyor. En sevdiği şarkıcı Josh Ramsay.